Foraje Puturi

Ce facem?

Executam foraje puturi de mica si mare adancime, prelungiri, piloni si denisipari. De asemenea ne ocupam si de intretineri de puturi, deplasandu-ne in oricare parte a tarii. Pretul se face in functie de materiale, adancime si debit.

Folosim tubulatura din PVC de tip ValPlast/ValRom cu diametre intre 140 si 300 mm.

Cum procedam?

Se foreaza gaura primara. Aceasta procedura dureaza o zi. Tubajul se realizeaz─â cu tevi de plastic de culoare portocalie si albastra codificate cu RP urmat de o cifra(4, 6). Cifra reprezinta rezistenta mecanica si este cu atat mai mare cu cat e mai adanc putul.

Adancire

Puturi

  • Problemele cu care se confrunta proprietarii puturilor forate raman neschimbate. Una dintre cele mai frecvente este scaderea cantitatii de apa. Adesea, singura solutie este adancirea puturilor forate la urmatorul acvifer. Scaderea apei din put, in primul rand, se datoreaza conditiilor hidrogeologice ale zonei.
  • Cum se realizeaza acest proces? Ei bine, adancirea si prelungirea puturilor are loc prin spargerea fundului forajului si adancirea sa prin utilizarea unei sape de foraj ce are dimensiuni relativ reduse. Insa, daca sapaturile vor atinge un nou strat, debitul forajului realizat ar putea inregistra chiar si valori duble fata de cele cu care v-ati obisnuit.

Denisipari puturi

Calitate

Apa furnizata casei din adancuri, trebuie curatata de nisip si contaminanti. In cazul in care apa este plina de impuritati ai nevoie de servicii de denisipari puturi apa de o firma de profil.

timp

Indiferent daca ai o fantana noua sau una veche, mai devreme sau mai tarziu va aparea necesitatea de a curata putul de nisip. In functie de starea putului tau, a forajului, precum si de starea cavitatii formate chiar in partea de jos a sursei de apa, denisiparea poate fi necesara la 2 ore dupa forare, sau poate mult mai tarziu, dupa 15 ani.